Make-A-Wish

Het begon allemaal in de zomer van 2013. Ik fietste heen en terug naar Parijs en ietwat later nam ik deel aan de befaamde Dodentocht. Tijdens deze sportuitdagingen zag Celine, de zus van mijn beste vriendin, haar wens in vervulling gaan door Make-A-Wish.

Make-A-WishCeline lijdt aan de auto-immuum ziekte Hepatitis A. Dit is een ziekte waarbij het lichaam de lever niet aanvaardt, maar tegelijkertijd ook niet afstoot. Zij die aan deze lijden, hebben wel een nieuwe lever nodig om te overleven. Momenteel is haar situatie stabiel maar ooit komt er een moment dat Celine dus onmiddellijk een nieuwe lever zal nodig hebben. Hopelijk is er dan meteen een exemplaar beschikbaar want tot op heden staat Celine al 5 jaar op de wachtlijst.

De wensvervulling van Make-A-Wish was een initiatief die mij zodanig naar het hart greep dat het tijd was dat ook ik mijn steun zou geven. Ik begon te broedden op een uitdaging ten voordele van hen. Mijn ouders waren net die periode van mijn fiets-en dodentocht op reis en toen ze terug thuis waren vertelde ik hen over mijn beleefde avonturen. Niet veel later grapte mijn stiefvader: “Goh, He’ll be wanting to swim the Channel next!”

En zo was ‘Reinout’s Challenge’ geboren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *