Wie is Reinout Cloet?

Mijn naam is Reinout Cloet. Ik ben 23 jaar en ben eigenlijk nooit echt een sporter geweest tot mijn 20ste. ik ben mijn ganse leven al een dikkertje geweest. Ik at graag, maar sportte totaal niet. Ik heb wel eens proberen te voetballen maar daar had ik dan weer de conditie en het uithoudingsvermogen niet voor. Door mijn overgewicht was mijn jeugd net iets anders. Je krijgt een ander zelfbeeld. Je gaat de wereld anders zien en jouw omgeving zal je ook anders gaan benaderen.

Knop omdraaien

Knop omdraaienToen ik 20 jaar was en de weegschaal plots op 110 kilo stond, kon ik de knop eindelijk omdraaien. Ik begon onder druk van mijn moeder met lopen. Iets wat met vallen en opstaan gebeurde. Na heel wat doorzettingsvermogen te hebben gekweekt, slaagde ik er uiteindelijk in om 28 kilo te vermageren. Hierdoor was er een nieuwe Reinout geboren. Een prestatie die ik bevestigde met een eerste deelname aan de Dodentocht in 2012. Ik werd tot het uiterste gedreven maar kwam er ook veel sterker uit. Ik weet nog toen ik aankwam ik mijn kaartje scande, mijn diploma in handen nam om vervolgens neer te vallen op de grond en minutenlang huilde. Ik was op! Mentaal en fysiek had ik diep in mijn reserves moeten tasten maar ik had het gehaald. Een overwinning die me tot op vandaag nog heel levendig is bijgebleven.

Harder, Better, Faster, Stronger

Ondertussen bleef ik lopen en liep ik al twee onofficiële marathons, reed ik met mijn fiets heen en terug naar Parijs en nam ik voor een tweede keer succesvol deel aan de Dodentocht. Nu is het tijd geworden om mijzelf naar ongeziene limieten te brengen. Het kanaal overzwemmen zal zowel sociaal, lichamelijk maar ook mentaal zijn sporen nalaten, maar het zal het allemaal waard zijn. Alles wat ik onderneem met mijn Kanaalzwemmen is voor de organisatie Make-A-Wish. Zodat zij opnieuw een kinderdroom in vervulling kunnen laten gaan en opnieuw een kind de dag van zijn leven kunnen geven.

3 thoughts on “Wie is Reinout Cloet?

 1. Dag reinout,hier danny en heidi van make a wish

  weet je nog van princessefeest helena in kasteel in rumbeke,had beloofd nog iets van ons te laten horen,hoe gaat het ermee?Nog altijd bezig met trainen waarschijnlijk.
  Met ons alles ok,nog altijd druk met nieuwe wensen voor make a wish.Zaterdag voetbalwedstrijd met 14 bv’s in waregem en om 20 u overhandiging van cheque voor make a wish .Laat nog eens iets van je horen,want je bent een geweldige jonge toffe kerel.Tot hoors,vele groeten uit meulebeke DANNY

  1. Hey dag Danny

   Met mij nog alles goed. Vandaag een openwatertraining gehad van anderhalf uur. Blij dat jullie het goed stellen. Is voor jullie ook telkens een enorm avontuur als een wens vervult moet worden! Maar jullie zijn een topteam en kunnen dat hé 😉

   Vele vele Groetjes!!
   Reinout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *